Zoom in Regular Zoom out

Nieuwsbericht Mantelzorgers

Editie 4 - 2020

In balans blijven wanneer je zorgt voor iemand met een psychische kwetsbaarheid – webinar

Op 30 juni 2020 verzorgt auteur en psychosociaal verpleegkundige Ingrid Schoen een interactieve Webinar in samenwerking met Mantelzorg Brabantse Wal. Ingrid schreef het boek “Samen leven met psychische klachten, een handreiking” . We gaan het hebben over:

• Waarom in balans blijven zo belangrijk is
• De impact van de aandoening van de ander: Jij, ik
• Het samen leven (onder 1 dak) in coronatijd
• Oefening: Stilstaan bij je eigen balans met behulp van Huis van je Leven
• Je verhaal delen en hulp vragen

De bijeenkomst zal worden opgenomen, zodat deze op later tijdstip kan worden teruggekeken. Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u eventuele vragen over dit onderwerp insturen.

De uitzending begint op 19:00 uur en duurt ongeveer een uur.  Wilt u graag deelnemen? Dan kunt u zich aanmelden via aanmelden@mantelzorgboz.nl  Na aanmelding ontvangt u een link en verdere uitleg voor deelname. Een webinar is een soort digitale presentatie waarbij u van achter uw laptop thuis kunt meedoen,  vragen kunt inbrengen maar ook alleen kunt kijken en luisteren. Wegens de samenwerking tussen mantelzorgzorgsteunpunten in de regio kunt u ook vanuit Gemeente Zundert deelnemen.

——————————————————————————————————————————————————————————-

 

Een minivakantie bij Vlinders en Klaprozen

Zorgt u intensief voor iemand uit uw omgeving en wilt u er even tussenuit? Dan bent u van harte welkom op één van de Corona-proof vakantiemiddagen. Het moment om even helemaal te ontspannen. Kunt u degene voor wie u zorgt niet alleen laten? Dan kunt u diegene op 1 van de datums ook meenemen.

Door de tuin wandelen, een potje jeu de boules te spelen, lezen (neem gerust uw boek mee), een spel te spelen of gewoon lekker te zonnen en te kletsen; in de grote tuin van Vlinders en Klaprozen in Wernhout is van alles mogelijk.  U ontmoet andere mensen maar kunt ook uw eigen plan trekken. Uiteraard houden we bij de organisatie rekening met alle geldende richtlijnen. De hele middag is verzorgd met een hapje en drankje en wordt u aangeboden door Vlinders en Klaprozen en het Steunpunt Mantelzorg.

Praktisch
Woensdag 26 augustus, vrijdag 28 augustus of vrijdag 4 september (hulpbehoevende mag mee)

Tijden: 14.00 tot 17.00
Incl. hapjes en drankjes. Deelname is gratis
Er is een aangepast toilet op locatie

Aanmelden
Stuur een mail naar Stichting Welzijn Zundert via info@swzundert.nl of bel 076 5972200. U kunt aangeven of u samen of alleen komt en op welke datum. Wees er snel bij want door de intieme setting zijn de plaatsen beperkt. U ontvangt een bevestiging.

Vlinders en Klaprozen

Deze middagen zijn  mogelijk gemaakt in samenwerking tussen Vlinders en Klaprozen en het Steunpunt Mantelzorg. Schikken deze data u niet of wilt u op stap bijvoorbeeld met uw eigen gezin? Dan kunt u ook op eigen gelegenheid een bezoek brengen aan de tuin. Vlinders en Klaprozen biedt uitjes op maat. Voor meer informatie en het plannen van een bezoek (alleen op afspraak):

http://vlindersenklaprozen.nl/

https://www.facebook.com/vlindersenklaprozen.nl/

Samen zorgen, samen wonen? – herinnering

We blijven steeds langer thuis wonen. Ook als we niet helemaal voor onszelf kunnen zorgen. Meer en meer nemen naasten de zorg op zich. Het aantal mantelzorgers stijgt. Dit heeft ook geleid tot een toename van mensen die bij elkaar (in) gaan wonen om voor elkaar te zorgen. 

Wellicht vraagt u zich af of het iets voor uw situatie is. Welke opties zijn er dan, wat zijn de financiële gevolgen en zijn er mogelijk vergoedingen voor woningaanpassing? Een heleboel mogelijke vragen. 

De Vraagwinkel van Avoord, Mantelzorgmakelaar Brabant en het Steunpunt Mantelzorg overwegen een informatiebijeenkomst te organiseren rondom dit thema. We hebben dit eerder dit jaar al via deze nieuwsbrief aan uw voorgelegd maar wellicht is dit door de uitbraak van Corona aan uw aandacht ontsnapt. Wilt u het door te reageren op deze mail laten weten als u interesse heeft? Alleen bij voldoende animo zal de bijeenkomst georganiseerd worden.