Meer mantelzorgers bereikt tijdens de Maand van de Mantelzorg

Meer mantelzorgers bereikt tijdens de Maand van de Mantelzorg

Zorg voor een naaste wordt meestal als vanzelfsprekend gezien, daarom is het best lastig om mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Op en rond de Dag van de Mantelzorg (10 november) zijn er in de gemeente Zundert een aantal activiteiten georganiseerd voor mantelzorgers door het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Zundert. We wilde mensen bij elkaar brengen, onze waardering laten blijken en hen informeren.

Dit jaar is voor een vorm gekozen waarin mensen een keuze konden maken in plaats van één grote activiteit  waarin al deze elementen terugkomen. Op zaterdag 10 én vrijdag 16 november hebben we mantelzorgers mogen verwennen met een luxe high tea  bij restaurant Bij de Nonnen. Daarnaast hebben ergo- en fysiotherapeuten uitleg gegeven over hoe handige trucs en hulpmiddelen je als mantelzorger kunnen helpen bij de zorg voor een naaste. De presentatie over de 4 zorgwetten trok een flink publiek en werd als zeer interessant ervaren. Al met al hebben 136 Mantelzorgers deelgenomen aan één of meer activiteiten. Dat is ruim het dubbele als in 2017. Een resultaat waar we best trots op zijn. Volgend jaar hopen we nog meer mantelzorgers te kunnen bereiken. Want mantelzorg verlenen mag misschien vanzelfsprekend voelen, het mag ook gewaardeerd en ondersteund worden.

Ben of ken je een mantelzorger? Door je aan te melden bij het Steunpunt Mantelzorg wordt je op de hoogte gehouden over interessant aanbod. Niet alleen rondom de Dag van de Mantelzorg, maar het hele jaar rond. Neem contact op met Stichting Welzijn Zundert voor meer informatie en aanmelding info@swzundert.nl of 076-597 2200

 

Meer mantelzorgers bereikt tijdens de Maand van de Mantelzorg