Stageplaatsen

Certificering

Stichting Welzijn Zundert is een gecertificeerd leerbedrijf voor HBO en MBO sociale en administratieve functies.

SWZ is als leerbedrijf erkend door SBB – SWZ erkend leerbedrijf

Ben jij een toekomstige professional in het sociaal domein en zoek je een uitdagende stageplaats? Dan ben je van harte welkom als stagiair(e) bij SWZ. Wij bieden je een afwisselende stageplek. Want leren voor je vak, doe je het beste in de praktijk.

Openstaande stageplaatsen 

Lijkt het je wat om in het schooljaar 2018-2019 stage te komen lopen bij SWZ? Stuur dan je CV voorzien met een sollicitatiebrief naar info@swzundert.nl 


Erkend_leerbedrijf_SBB_Daily-in1Ook mogelijkheid tot maatschappelijke stage

De maatschappelijke stage houdt in het kort in dat jij tijdens je schoolperiode op het voortgezet onderwijs onbetaald iets goeds gaat doen voor een ander. Kortom vrijwilligerswerk gaat doen. In totaal moet je 30 uur een maatschappelijke stage doen in jouw totale school periode. Deze uren hoef je dus niet in een jaar te halen, maar mag natuurlijk wel.

Eisen aan de plek
Maatschappelijke stage is vrijwilligerswerk; je doet het voor een ander en voor de samenleving.

  • Over het algemeen doe je maatschappelijke stage bij een niet-commerciële (non-profit) organisatie, Bijvoorbeeld een zorginstelling of vrijwilligersorganisatie.
  • Maatschappelijke stage kan eventueel ook een maatschappelijk project van een bedrijf zijn. Dit betekent dat het bedrijf met het project geen winst maakt.
  • Maatschappelijke stage is vrijwilligerswerk en geen bijbaan. Je krijgt er dus geen geld voor.

Eisen aan het werk

  • Maatschappelijke stage doe je niet voor jezelf, zoals een beroepsstage, maar voor een ander. Je leert er andere dingen dan in een beroepsstage. Je doet iets wat anders niet zou gebeuren, bijvoorbeeld omdat er te weinig vrijwilligers voor zijn.
  • Een maatschappelijke stage moet zinvol zijn. Je doet iets voor iemand die dat echt nodig heeft, bijvoorbeeld zieke of oudere mensen, kinderen, gehandicapten of asielzoekers.