Steunpunt Mantelzorg

Zorg voor partner, kind, familielid of vriend

Steunpunt mantelzorg

Zelf sta je daar misschien niet eens bij stil; je geeft de zorg vanuit persoonlijke betrokkenheid. Degene aan wie de zorg geboden wordt, is meestal een familielid, vriend(in) of iemand uit de buurt. Het geven van mantelzorg wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien; een kind heeft een beperking, een vader begint te dementeren of een partner krijgt een chronische ziekte. Het kan iedereen overkomen. Herken jij je in voorgaande omschrijving? Dan ben je mantelzorger. Speciaal voor jou is er het Steunpunt Mantelzorg Zundert.

Het Steunpunt Mantelzorg geeft op verschillende manieren ondersteuning aan mantelzorgers. Je kunt bij ons terecht voor:

  • Informatie over voorzieningen voor mantelzorgersimages
  • Meedenken en advies over ondersteuningsvragen
  • Themabijeenkomsten met andere mantelzorgers
  • Ontspannende activiteiten met andere mantelzorgers
  • De jaarlijkse viering van de Dag van de Mantelzorg medio november
  • Een registratie mantelzorg waarmee je gebruik kunt maken van de dienstencheques
  • Informatie over Zundertse regelingen voor Mantelzorgers zoals de dienstencheques huishoudelijke hulp en het mantelzorgcompliment
  • Respijtzorg via de huiskamer

Als je je aanmeld als mantelzorger ontvang je enkele keren per jaar een mailing met relevante informatie over regelingen en bijeenkomsten die we organiseren. Zie hier onze nieuwsbrief voor mantelzorgers.

Als je behoefte heeft aan een individueel gesprek dan plannen we dat ook direct.

Mezzo is een landelijk belangenvereniging voor mantelzorgers. Zij hebben een informatieve folder ontwikkeld met bruikbare tips: Wegwijzer mantelzorg

Wilt u zich registreren als mantelzorger! Vul dan onderstaand formulier in en mail dit naar info@swzundert.nl

Registratiefomulier mantelzorg

 

Nieuws

Mantelzorgcompliment 2018

De gemeente Zundert spreekt graag haar waardering uit aan de mantelzorgers in de gemeente. Daarom wordt het Mantelzorgcompliment voor de tweede keer uitgegeven. Als dank voor de belangeloze, intensieve zorg aan een hulpbehoevende in de directe omgeving, ontvangen mantelzorgers een cadeaubon van de gemeente.

Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze samenleving. Om dat te laten blijken, zet de gemeente mantelzorgers in het zonnetje. Het Mantelzorgcompliment wordt ook gegeven door degene die de zorg ontvangt. De aanvraag is namelijk ook door hem of haar bij de gemeente ondertekend.

Van 1 december 2018 tot en met 31 maart 2019 kunt u het aanvraagformulier invullen en sturen naar de gemeente. De mantelzorger ontvangt € 100,- in de vorm van een cadeaubon in te wisselen bij tientallen winkels en ondernemers in gemeente Zundert. De cadeaubon is tot 1 januari 2020 geldig.

Aanvraagformulier Mantelzorgcompliment 2018

images