Steunpunt Mantelzorg

Zorg voor partner, kind, familielid of vriend

Steunpunt mantelzorg

Zelf sta je daar misschien niet eens bij stil; je geeft de zorg vanuit persoonlijke betrokkenheid. Degene aan wie de zorg geboden wordt, is meestal een familielid, vriend(in) of iemand uit de buurt. Het geven van mantelzorg wordt vaak als iets vanzelfsprekends gezien; een kind heeft een beperking, een vader begint te dementeren of een partner krijgt een chronische ziekte. Het kan iedereen overkomen. Herken jij je in voorgaande omschrijving? Dan ben je mantelzorger. Speciaal voor jou is er het Steunpunt Mantelzorg Zundert.

Het Steunpunt Mantelzorg geeft op verschillende manieren ondersteuning aan mantelzorgers. Je kunt bij ons terecht voor:

  • Informatie over voorzieningen voor mantelzorgersimages
  • Meedenken en advies over ondersteuningsvragen
  • Themabijeenkomsten met andere mantelzorgers
  • Ontspannende activiteiten met andere mantelzorgers
  • De jaarlijkse viering van de Dag van de Mantelzorg medio november
  • Een registratie mantelzorg waarmee je gebruik kunt maken van de dienstencheques
  • Informatie over Zundertse regelingen voor Mantelzorgers zoals de dienstencheques huishoudelijke hulp en het mantelzorgcompliment
  • Respijtzorg via de huiskamer

Als je je aanmeld als mantelzorger ontvang je enkele keren per jaar een mailing met relevante informatie over regelingen en bijeenkomsten die we organiseren. Als je behoefte heeft aan een individueel gesprek dan plannen we dat ook direct.

Mezzo is een landelijk belangenvereniging voor mantelzorgers. Zij hebben een informatieve folder ontwikkeld met bruikbare tips: Wegwijzer mantelzorg

Nieuws

Mantelzorgcompliment 2018

Gemeente Zundert waardeert mantelzorgers die in 2018 zorg hebben verleend via het mantelzorgcompliment. Op dit moment is het nieuwe aanvraagformulier nog niet beschikbaar. Het is al wel duidelijk dat de aanvraagperiode van december 2018 tot maart 2019 zal lopen. Als je je aanmeld als mantelzorger bij het Steunpunt Mantelzorg informeren wij je zodra alle details en het aanvraagformulier bekend zijn. We hopen je dan ook direct te kunnen informeren over hoe de regeling dienstencheques huishoudelijke hulp voortzet worden in 2019.

 

images
Klik op bovenstaande foto voor een video over Mantelzorg

 

 

 

 

 

 

Persbericht Dag van de mantelzorg 2014